life on top s01e01 sister act hd full episode https://anyxvideos.com xxx school girls porno fututa de nu hot sexo con https://www.xnxxflex.com rani hot bangali heroine xvideos-in.com sex cinema bhavana

Piwa regionalne podbijają Polskę

Promuj nasz portal - udostępnij wpis!

Małe, rodzime browary, nie odczuwają kryzysu, jaki dotknął przemysł piwowarski w Polsce. Coraz częściej amatorzy piwa, sięgają po wyroby regionalnych producentów, najwidoczniej zrażeni namiastką piwa, w postaci produktów wielkich koncernów, zazwyczaj niskiej jakości. Piwa regionalne bowiem, w odróżnieniu od koncernowych powstają w sposób naturalny, podczas procesu tradycyjnej fermentacji trwającej kilka tygodni a nawet miesięcy, bez użycia żadnych „ulepszaczy” i „przyspieszaczy” fermentacji.

Podczas gdy rynek piwa w Polsce, w 90 procentach będący w rękach Kompanii Piwowarskiej, oraz grup Żywiec i Carlsberg, notuje spadki sprzedaży (w minionym roku 0 10 proc.), małe browary (między innymi Ciechan, czy Jagiełło) cieszą się wzrostem sprzedaży o kilkanaście, lub nawet kilkadziesiąt procent. Gusty Polaków stają się bardziej wyrafinowane i trudno je zaspokoić piwem marnej jakości – mówi Paweł Dziedzic, dyrektor ds. rozwoju piotrkowskiego browaru Cornelius, w którym obecnie warzy się warzy ok. 15 tys. hektolitrów piwa miesięcznie.

Powodzenie rodzimych wytwórców piwa nie umknęło uwadze wielkich koncernów. Na przykład grupa Carlsberg, właściciel marki Kasztelan, zdecydował się zwiększyć produkcję niepasteryzowanej wersji piwa. Według przedstawicieli browarów lokalnych, produkcja piwa niepasteryzowanego przez duże browary ma niewiele wspólnego z tradycyjnymi metodami.

Największą bolączką małych browarów jest problem z dotarciem do odbiorców, brak pieniędzy na reklamę. Piwa koncernowe sprzedają się lepiej, gdyż stoją za nimi ogromne nakłady na ich promocję. W Polsce działa obecnie ok 15 browarów regionalnych, dla porównania w Czechach, Niemczech czy Belgii jest ich ponad 300.


Promuj nasz portal - udostępnij wpis!
Błąd, grupa nie istnieje! Sprawdź składnię! (ID: 5)

Błąd, grupa nie istnieje! Sprawdź składnię! (ID: 9)
Tagi: ,

Podobne wpisy:

  • 16 stycznia 2017 -- Małe browary coraz popularniejsze
    Rok 2017 może być znów rekordowy dla małych browarów w Polsce. Powstanie kilkadziesiąt nowych warzelni, a liczba debiutujących piw powinna przekroczyć 1,5 tys. Łącznie w ubiegłym...
  • 17 kwietnia 2011 -- Małe jest…lepsze!
    Wiosna w pełni, a wraz ze wzrostem temperatury wzrasta również spożycie złocistego trunku. Szkoda jednak, że w ofercie większości producentów piwa od dawna już ilość nie idzie w pa...
  • 17 marca 2013 -- Rumuńscy nacjonaliści przeciwko dyktatowi UE i MFW
    W sobotę 16 marca rumuńscy nacjonaliści z organizacji Noua Dreapta wyszli na ulice miasta Timiszoara, aby zaprotestować przeciwko "reformom" narzucanym przez Unię Europejską i Mi...
  • 23 kwietnia 2025 -- Adam Wielomski: Sobór Trydencki i reforma katolicka
    Bardzo mi miło poinformować wszystkich moich Czytelników, że ukazała się moja nowa książka „Sobór Trydencki i reforma katolicka”, będąca tomem drugim mojego większego cyklu „Myśl p...
  • 3 września 2021 -- Stanisław Piasecki: Pogrzeb Newtona
    Swoje uwagi w „Roczniku Literackim 1933” o współczesnym piśmiennictwie polskim, zakończył Stanisław Kołaczkowski zdaniem, które rutynistom i szablonistom krytyki literackiej wyda s...
Błąd, grupa nie istnieje! Sprawdź składnię! (ID: 6)
Subscribe to Comments RSS Feed in this post

3 Komentarzy

  1. Dulcynea pisze:

    A ja jako odporna na reklamy lubię sobie chlapnąć dobre polskie piwko, a co!

  2. Mateusz pisze:

    Jesli siedze sobie na ogrodzie czy tam na dzialce ze znajomymi to pije wylacznie regionalne a jezeli jestem w lokalu to niestety nie mam takiej mozliwosci. Czysta prawda z tym ze regionalne zazwyczaj sa lepsze od tych chemikalii chociaz nie mialem przyjemnosci zasmakowac wszystkich regionalnych 😛

  3. Ciechan miodowy rządzi.

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*
*