life on top s01e01 sister act hd full episode https://anyxvideos.com xxx school girls porno fututa de nu hot sexo con https://www.xnxxflex.com rani hot bangali heroine xvideos-in.com sex cinema bhavana

Piwa regionalne podbijają Polskę

Promuj nasz portal - udostępnij wpis!

Małe, rodzime browary, nie odczuwają kryzysu, jaki dotknął przemysł piwowarski w Polsce. Coraz częściej amatorzy piwa, sięgają po wyroby regionalnych producentów, najwidoczniej zrażeni namiastką piwa, w postaci produktów wielkich koncernów, zazwyczaj niskiej jakości. Piwa regionalne bowiem, w odróżnieniu od koncernowych powstają w sposób naturalny, podczas procesu tradycyjnej fermentacji trwającej kilka tygodni a nawet miesięcy, bez użycia żadnych „ulepszaczy” i „przyspieszaczy” fermentacji.

Podczas gdy rynek piwa w Polsce, w 90 procentach będący w rękach Kompanii Piwowarskiej, oraz grup Żywiec i Carlsberg, notuje spadki sprzedaży (w minionym roku 0 10 proc.), małe browary (między innymi Ciechan, czy Jagiełło) cieszą się wzrostem sprzedaży o kilkanaście, lub nawet kilkadziesiąt procent. Gusty Polaków stają się bardziej wyrafinowane i trudno je zaspokoić piwem marnej jakości – mówi Paweł Dziedzic, dyrektor ds. rozwoju piotrkowskiego browaru Cornelius, w którym obecnie warzy się warzy ok. 15 tys. hektolitrów piwa miesięcznie.

Powodzenie rodzimych wytwórców piwa nie umknęło uwadze wielkich koncernów. Na przykład grupa Carlsberg, właściciel marki Kasztelan, zdecydował się zwiększyć produkcję niepasteryzowanej wersji piwa. Według przedstawicieli browarów lokalnych, produkcja piwa niepasteryzowanego przez duże browary ma niewiele wspólnego z tradycyjnymi metodami.

Największą bolączką małych browarów jest problem z dotarciem do odbiorców, brak pieniędzy na reklamę. Piwa koncernowe sprzedają się lepiej, gdyż stoją za nimi ogromne nakłady na ich promocję. W Polsce działa obecnie ok 15 browarów regionalnych, dla porównania w Czechach, Niemczech czy Belgii jest ich ponad 300.


Promuj nasz portal - udostępnij wpis!
Błąd, grupa nie istnieje! Sprawdź składnię! (ID: 5)

Błąd, grupa nie istnieje! Sprawdź składnię! (ID: 9)
Tagi: ,

Podobne wpisy:

  • 16 stycznia 2017 -- Małe browary coraz popularniejsze
    Rok 2017 może być znów rekordowy dla małych browarów w Polsce. Powstanie kilkadziesiąt nowych warzelni, a liczba debiutujących piw powinna przekroczyć 1,5 tys. Łącznie w ubiegłym...
  • 17 kwietnia 2011 -- Małe jest…lepsze!
    Wiosna w pełni, a wraz ze wzrostem temperatury wzrasta również spożycie złocistego trunku. Szkoda jednak, że w ofercie większości producentów piwa od dawna już ilość nie idzie w pa...
  • 17 stycznia 2011 -- Przewidywany wzrost cen energii elektrycznej
    Ceny energii elektrycznej w 2013 roku mogą wzrosnąć nawet o 80%. Jest to związane z przydziałem darmowych pozwoleń na emisje CO2. Izba Gospodarcza Energetyki i Ochrony Środowiska d...
  • 2 lutego 2019 -- Wojciech Podjacki: Mobilizacja opinii publicznej
    O tym, jak ważną rolę w demokracji spełnia opinia publiczna przekonał się już niejeden polityk, który się jej naraził i doświadczył konsekwencji złych nastrojów społecznych. Czasam...
  • 22 sierpnia 2023 -- Michał Krajski – Tradycja Katolicka
    W książce Tradycja katolicka Michał Krajski stara się ukazać piękno wartości, jakie głosi Kościół. Dzieło uświadamia, jak ważna jest wiara i związana z nią Tradycja. Autor udowadni...
Błąd, grupa nie istnieje! Sprawdź składnię! (ID: 6)
Subscribe to Comments RSS Feed in this post

3 Komentarzy

  1. Dulcynea pisze:

    A ja jako odporna na reklamy lubię sobie chlapnąć dobre polskie piwko, a co!

  2. Mateusz pisze:

    Jesli siedze sobie na ogrodzie czy tam na dzialce ze znajomymi to pije wylacznie regionalne a jezeli jestem w lokalu to niestety nie mam takiej mozliwosci. Czysta prawda z tym ze regionalne zazwyczaj sa lepsze od tych chemikalii chociaz nie mialem przyjemnosci zasmakowac wszystkich regionalnych 😛

  3. Ciechan miodowy rządzi.

Zostaw swój komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*
*